[ad_1]
به گزارش خبرنگار حوزه دولت خبرگزاری تسنیم، عبدالرضا رحمانی فضلی وزیر کشور امشب در برنامه تلویزیونی «نگاه یک» شبکه یک صدا و سیما طی سخنانی درباره انتخابات مجلس یازدهم و همچنین تعدادی کرسیهای باقیمانده از پارلمان، ضمن گرامیداشت یاد و خاطره امام راحل(ره)، گفت: آقای دکتر نمکی روز چهارشنبه سی بهمن 98 را در دولت گزارش داد که 2 مورد مبتلا به کرونا در قم مشاهده شده و ما با یک روز فاصله انتخابات داشتیم؛ بلافاصله تشکیل جلسه دادیم و وزارت بهداشت توصیههایی داشتند، از جمله حذف استامپ و ثبت اثر انگشت در انتخابات که رعایت شد.
پیام تبریک رحمانی فضلی به قالیباف
دستورات روحانی به معاون حقوقی درباره چند لایحه دولت
وی افزود: انتخابات این دوره در شرایط ویژهای برگزار شد زیرا بحث کرونا دو روز قبل از انتخابات مطرح شده و قبل از آن نیز شهادت سردار دلها شهید حاج قاسم سلیمانی، سقوط هواپیما و برخی اعتراضات محدود در داخل کشور و از سویی دیگر برنامهریزی دشمن برای حضور کمفروغ مردم در انتخابات بود. بیش از 50 هزار شعبه انتخابات وجود داشت و بهترین امنیت را داشته و هیچ مشکل امنیتی نداشتیم. 500 هزار نفر به عنوان مجری آموزشدیده بودند و مجموعا یک میلیون نیرو در اجرای انتخابات مشارکت داشتند. تکلیف 197 حوزه از 208 حوزه مشخص شد و 11 نفر از 11 حوزه باقیماندند و با هماهنگی با شورای نگهبان در شهریورماه انتخابات را برگزار خواهیم. البته در این مدت نیز 2 نفر از منتخبین مردم را از دست دادیم ولی جایگزینهای این دو نفر در این مرحله انتخاب نمیشوند و انتخاب جایگزین این دو نفر برای انتخابات ریاست جمهوری میماند.
وزیر کشور در پاسخ به این سوال که شما روز افتتاحیه مجلس یازدهم گفتید که قوانین فعلی انتخابات نیازمند بازنگری است؛ از شما و از آریالی کدخدایی شنیدیم که همه اتفاق نظر دارند که باید در قوانین انتخابات بازنگری شود و این تصمیم عملا به مجلس ازدهم منتقل شد، آیا لایحهای که در مجلس است همه مشکلات انتخاباتی را حل میکند؟، تصریح کرد: در هر دوره در مجلس اصلاحیهای به انتخابات خورده و اینبار نیز این اتفاق رخ داده اما نگاه وزارت کشور بر این بوده که باید لایحه جامع انتخابات داشته باشیم. ما چهار انتخابات ریاست جمهوری، شوراها، مجلس شورای اسلامی و برگان رهبری را با چهار قانون داریم.
رحمانی فضلی ادامه داد: در این انتخابات حدود 1123 هیات اجرایی داشتیم و همین مقدار هم هیات نظارت فعالیت کردند؛ با توجه به مطالعاتی که در دورههای قبل هم در وزارت کشور انجام شده بود، دولت لایحه جامع انتخابات را آماده کرد و ما دو فوریتی آن را به مجلس دادیم ولی دو فوریت در مجلس رأی نیاورد و پشت سایر لوایح دیگر باقی ماند. خود مجلس هم طرحی را در این زمینه مطرح کرده بود و به شورای نگهبان رفت و نهایتا چند بند شد و نتیجتا هم تصویب نشد. ما بر لایحهای که به مجلس فرستادیم اصرار داریم و روز افتتاحیه مجلس یازدهم گفتم که ما آمادگی داریم این لایحه در دستورکار مجلس قرار بگیرد و اگر نقایصی هم داشته باشد ما آمادهایم. نحوه تعاملات با شورای نگهبان، الکترونیکی شدن انتخابات و نحوه مشارکت احزاب هر کدام یک مسئله است و باید طوری پیش رویم که احزاب منسجمتر به میدان بیایند.
وی در پاسخ به سوالی درباره انتخابات الکترونیک و اینکه امنیت انتخابات دغدغه شورای نگهبان بوده و انتخابات گذشته چقدر این دغدغه را بر طرف کرده است؟، اظهار داشت: ما در انتخابات 25 مرحله داریم که 23 مورد کاملا الکترونیکی است؛ اخذ و شمارش آرا الکترونیکی نیست. مهمترین مسئله احراز هویت بود که با شورای نگهبان حل کردیم و ما 58 هزار دستگاه تقاضا دادیم و این دستگاهها زیر نظر شورای نگهبان ساخته شد و احراز هویت از این طریق صورت گرفت. شورای محترم نگهبان درباره اخذ و شمارش آرا همیشه نگرانیهایی داشته و ما در انتاخبات ریاست جمهوری یازدهم در چند شهر محدود و در مجلس شورای اسلامی هم اجرا کردیم و امیدیواریم با این تجرب در انتخابات پیش رو اعتماد شورای نگهبان را جلب کنیم و حتی پیشنهاد داریم که نرم افزار و دستگاهها را یا خود شورای نگهبان و یا ما هر دو بسازیم و نظارت صورت بگیرد و انشالله به توافق خواهیم رسید.
وزیر کشور همچنین در ادامه درخصوص آخرین اقدامات در مقابله با کرونا، گفت: موضوع کرونا یک مسئله اپیدمی عمومی در دنیاست و همه دنیا با آن درگیر است. اول باید از مردم تشکر کنیم که مردم ما جانانه به میدان آمدند و امروز وزارت کشور نظرسنجی مهمی را در ستاد ملی مقابله با کرونا ارائه داد که بیش از 98 درصد مردم با اطلاع و آمادگی در کنترل بیماری مشارکت داشتند. در کنار این، ستاد ملی مقابله با کرونا تشکیل شد و این ستاد به ریاست رئیسجمهور است؛ ما با ایام عید مواجه شده بودیم و کسانی که در کار مقابله با کرونا بودند به مرخصی نرفتند و خود آقای رئیسجمهور همه جلسات را تشکیل دادند و شخصا هم پیگیری کرده و میکنند و در جلسات روسای کمیتهها نیز شرکت می کنند.
رحمانی فضلی افزود: وزارت بهداشت و کادر درمانی ما همه زحمت کشیدند و توانستیم نمره قابل قبولی را در سطح بین الملل داشته باشیم. ما در کمیته امنیتی، انتظامی و اجتماعی حدود 24 دستگاه عضو بودند و تمام تصمیات آنجا کارشناسی و در ستاد تصمیمگیری میشود و وزارت کشور در این زمینه توانسته در کل کشور این شبکه را در کنار وزارت بهداشت این اجرا را به عهد داشته باشد. الان به جایی رسیدیم که کاملا مجهز هستیم و کادر درمانی ما تجربه بسیاری بالایی دارند و مردم ما عالمانهتر عمل میکنند. اوایل اسفند فکر میکردیم که در تامین تجهیزات دچار مشکل میشویم ولی نیروهای مسلح بیش از 5 هزار تخت در سراسر کشور آماده کردند. همه پایکار آمدند و روند ما کاهشی است و ما همه اینها را مدیون مردم، ستاد، وزارت بهداشت و بالاتر از همه مدیون مقام معظم رهبری هستیم و ایشان هم تایید کردند که مصوبات شورا حکم قانون را دارد و مصوبات برای ایشان ارسال میشود و ابلاغ میکنند.
وی گفت: روزهای اول نگرانی داشتیم و در دنیا دیدیم که مردمشان به فروشگاهها هجوم بردند و ما هم آنقدر مواد ضدعفونی تولید نداشتیم و در این شرایط برای هر کالایی واردات صورت میگیرد ولی ما تحریم بودیم و هر کشوری هم خودش نیاز داشت ولی ما به سرعت توانستیم ظرفیت را زیر بار بیاوریم. مردم ما و بسیج اقدام جانانهای کردند. همه توصیه داشتند که باید همه فعالیتها تعطیل شود و ما حتی مجبور شدیم مدارس، نماز جمعه و اماکن مقدس را تعطیل کنیم؛ علیرغم اینکه ایام عید بود تماما خروجیهای شهرها را کنترل کردیم و از 5 فروردین ناجا و بسیج و نیروهای مردمی کنترلها جادهها صورت گرفت. همه این اقدامات عظیم در شرایط تحریم و طی دو ماه واقع شد و همه پایکار آمدند؛ الگوی مدیریت کرونایی الگوی بسیار موفقی بود. مشابه این موضوع را در سیل ابتدای سال گذشته هم تجربه کردیم و در این سیل خرابی مساکن و مزارع بالا بود ولی با همدلی اتفاقات خوبی رخ داد.
وزیر کشور در پاسخ به این سوال که ستاد کرونا به صورت مرحلهای از 23 فروردین اجازه بازگشایی به برخی کسب و کارها را صادر کرد؛ الان چند درصد از کسب و کارها بازگشایی شده و همه چیز چه زمانی عادی میشود؟، خاطر نشان کرد: تصمیمگیری در این موضوعات خیلی سخت است چون با جان افراد در ارتباط است ولی تصمیمات مهمی گرفته شد و رئیسجمهور محترم مسئولیت به عهده گرفت. برخی کشورها میگفتند نباید کاری داشته باشیم و بگذاریم همه مبتلا شوند، مدل دیگر نیز چین بود که حکومت نظامی برقرار شد و ما مدل بینابینی داشتیم. مسائل اقتصاد و معیشت مردم برایمان مهم بود، بیش از 800 هزار نفر از کارگرانی که مشغول کار بودند و بیکار شدند برای دریافت کمک ثبت نام کردند و ما با این موارد مواجهیم. از زمانی که وزارت بهداشت اعلام کرد که میتوانیم بازفعالیتها و بازگشاییها را داشته باشیم، این موضوع در کمیته انتظامی بررسی شد و بیش از 80 درصد فعالیتها به شرایط عادی برگشته و ما نباید این بازفعالیت را عادی شدنِ اوضاع بدانیم و این به معنای عادی شدن نیست بلکه به معنای شرایط جدیدی برای همزیستی مسالمتآمیز با کروناست.
رحمانی فضلی افزود: تبلیغات و آموزش خیلی مهم است و صدا و سیما و رسانهها واقعا خوب عمل کردند و مردم نباید بازگشاییها را عادی شدن شرایط بدانند. تصمیم گرفتیم که پاساژها فعالیت بیشتری نسبت به موقعی که اعلام شده بود اجازه دارند تا ساعت 6 عصر فعلیت داشته باشند، این منوط بر این است که اصناف تعهد دادند که دستورالعملها را مراعات میکنند و اگر رعایت صورت نگیرد بسته خواهند شد. همچنین مساجد در سراسر باز شده ولی هیئت امنا و متولیان آن تعهد دادند که دستورالعملها رعایت شود. بحث عید فطر و شبهای احیا را داشتیم و مردم به خوبی رعایت کردند.
وی در ادامه گفت: طبق آمار شهرداری تهران، در اتوبوسرانی و مترو حدود 80 درصد مردم دستورالعملها را رعایت میکنند؛ نظارت کلی در اینباره با وزارت بهداشت است ولی نظارت اجرایی با شهرداریهاست. ما تصویب کردیم که طرح ترافیک اجرا شو ولی با این تصمیم اتوبوسها شلوغتر خواهد شد، البته با دستور رئیسجمهور به ناوگان اتوبوسرانی اضافه میشود. امروز حدود 45 درصد ظرفیت تاکسیرانی استفاده نمیشود و وقتی طرح ترافیک اجرا شود این ظرفیت آزاد خواهد شد و بین 5 الی 10 درصد ظرفیت مترو و اتوبوسرانی افزایش پیدا مییابد. به شهردار تهران گفتیم از امروز میتوانید طرح ترافیک را اجرا کنید منوط به اینکه به وزارت بهداشت اطمینان داده شود که دستورالعملها رعایت میشود.
ادامه دارد…
انتهای پیام/
[ad_2]
Source link